La ce se uita romanii cand isi aleg masina

Data publicarii: 25-03-2011 | Auto


Doua treimi dintre romanii care achizitioneaza un automobil aleg masina in functie de consumul acesteia, urmatoarele criterii fiind marca, pretul, performanta motorului si confortul, potrivit unui studiu al companiei de cercetare GfK Romania, realizat in 2010.


De asemenea, analiza releva ca 5% dintre intervievati intentionau sa achizitioneze un automobil in urmatoarele sase luni. Acest procent este comparabil cu cel inregistrat in 2009, de 6%, dar in scadere fata de 2008, cand 9% declarau acelasi lucru. Anul trecut, procente mai mari pentru intentia de achizitionare se inregistrau in Oltenia si in randul celor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 ani.

Studiul mai arata ca 60% dintre preferintele romanilor in 2010 se indreptau catre achizitii masini second hand.

Peste trei sferturi dintre cei care au declarat in 2010 ca intentioneaza sa cumpere un autovehicul aveau in plan sa faca plata cash, din resurse proprii.

"In perioada 2008-2009, numarul romanilor care preferau sa plateasca cash pentru automobilul cumparat era mai mic, o posibila explicatie fiind legata de cresterea nesigurantei in randul consumatorilor, scaderea veniturilor stabile si a disponibilitatii de a contracta un credit, precum si accesul mai dificil la credite in 2010", se arata in studiul GfK Romania.

 

continuarea in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: