Vezi aici orasele cu cele mai mari salarii din Romania

Data publicarii: 25-03-2011 | HR/Cariere



Remuneratie mica, dupa buget, spunea un personaj al lui Caragiale. Pe vreme de criza am putea adauga varianta remuneratie mare, dupa oras. In teorie, meseriile care necesita studii superioare si care sunt in Capitala, inseamna salarii mari. In practica, nu este intotdeauna asa.

Inginerii din Timisoara, Iasi sau Cluj au salarii mai mari decat cei din Bucuresti

Daca esti inginer constructor, cu o vechime de 10-20 de ani, Capitala inseamna un salariu bun, dar nu cel mai bun. Potrivit calculatorului de salarii de pe site-ul myjob.ro, inginerii din Timisoara, Iasi sau Cluj au salarii mai mari decat cei din Bucuresti.

In cazul soferilor, cel mai bun oras in care sa muncesti este Constanta. Aici un sofer cu peste cinci ani de experienta are un salariu de 550 de euro pe luna. In top urmeaza orasele Iasi si Brasov. Soferii din Capitala au un venit mediu lunar de 400 de euro, ca si cei din Cluj.

Analistii programatori ar trebui sa se mute in Capitala. Aici au salarii intre 750 si 1.000 de euro. In Iasi pentru aceeasi meserie, salariul este de 600 de euro, iar in Constanta de 550 de euro.

Vanzatorii castiga cel mai bine in Brasov si Constanta, intre 450 si 500 de euro. In Capitala, pentru aceesi slujba salariul este mai mic cu 100 sau chiar 150 de euro. Si daca ne cautam slujbe dupa pozitionarea geografica, romanii castiga mai bine in afara granitelor tarii.

In Marea Britanie, medicii romani au salarii de 4.500-5.000 de euro pe luna. In Dubai, spitalele le dau specialistilor intre 5.800 si 8.600 de euro. Indienii cauta piloti romani si le ofera 6.400 de euro pe luna.

 

sursa: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: