FMI: Romania va iesi din recesiune in martie

Data publicarii: 28-03-2011 | Economie



Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a apreciat ca economia romaneasca va creste de la un trimestru la altul, iar Romania va iesi din recesiune luna aceasta (martie 2011).

Franks a explicat ca aceasta evolutie nu va insemna si o depasire imediata si a crizei economice.

"Exista intotdeauna un grad de incertitudine si nu stiu exact care va fi cifra de la sfarsitul primului trimestru, dar cred ca indicatorii privind economia Romaniei sunt aproape universal pozitivi. Exista si unele exceptii, dar daca ne uitam la productia industriala, cresterea este foarte robusta, iar evolutia exporturilor, de asemenea, foarte pozitiva. Chiar si cele negative, precum vanzarile din retail sunt mai putin negative decat erau, iar indicatori precum increderea consumatorului s-au imbunatatit", a spus Franks, ale carui declaratii au fost preluate de postul de televiziune, dupa reuniunea Comitetului Director al FMI de la Washington, consacrata discutarii noului acord al Fondului cu Romania. .


Oficialul FMI a aratat ca indicatorii economici s-au imbunatatit constant in primul trimestru si se asteapta la o crestere modesta a economiei dupa primele trei luni ale anului.

"'Ma astept ca avansul economiei sa creasca gradual pe parcursul anului 2011. Cresterea din fiecare trimestru va fi, in medie, ceva mai puternica decat in trimestrele anterioare, astfel incat sa putem intra in anul 2012 cu o crestere destul de robusta", a spus Jeffrey Franks.

 

integral in: capital.ro