Doar 4.500 de angajati si-au ales fondul de pensie in februarie

Data publicarii: 28-03-2011 | Finante-Banci


Aproximativ 4.500 de angajati noi si-au ales fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) in luna februarie, cu 33% mai putini decat in luna anterioara, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Ponderea celor care si-au ales singuri fondul de pensii a scazut luna trecuta la 14% din numarul participantilor noi, comparativ cu 27% in ianuarie.
Ponderea celor care si-au ales fondul de pensii private a fost insa mai mare decat in februarie 2010, cand mai putin de 7% din participantii

nou-intrati au aderat voluntar la unul dintre cele opt fonduri care activeaza pe pilonul II. Numarul angajatilor care contribuie la un fond de pensii private obligatorii a crescut cu 32.700 de persoane luna trecuta, dintre care mai mult de 28.000 au fost repartizate aleatoriu.

Angajatii noi cu varsta sub 35 de ani trebuie sa isi aleaga un fond de pensii private in primele patru luni de la obtinerea primului loc de munca, fond in care se livreaza 3% din veniturile salariale brute. La sfarsitul lui februarie, fondurile de pensii private obligatorii aveau peste 5,2 milioane de participanti si active de aproape 4,7 mld. lei.

 

sursa: zf.ro