Transferul actiunilor Garanti Bank Turcia catre BBVA a fost finalizat

Data publicarii: 28-03-2011 | Finante-Banci



Achizitia de catre BBVA a pachetului de 6,2902% din actiunile Garanti Bank Turcia, detinut anterior de Doğus Holding A.S., si a pachetului de 18,60% din actiunile Garanti Bank Turcia, detinut anterior de GE Capital Corporation, a fost finalizata, dupa obtinerea tuturor aprobarilor oficiale privind tranzactia, anunta reprezentantii Garanti Bank


"Obiectivul principal al Garanti Bank este sa se numere printre cele mai mari banci din lume. In acest scop vom lucra impreuna cu BBVA, care este prezenta in intreaga lume. Strategia de crestere si abordarea celor doua grupuri au multe elemente in comun. Am avut ocazia sa vedem acest lucru foarte clar in cursul procesului de aprobare. Aceasta investitie a BBVA, care a vazut potentialul urias al Turciei si a manifestat mult entuziasm privind desfasurarea de activitati in Turcia, subliniaza increderea in stabilitatea economica si politica a Turciei, precum si puterea Garanti Bank. Sper ca aceasta colaborare va fi benefica pentru tara noastra si ambele institutii", a declarat Ferit F. Sahenk, presedintele Consiliului de Administratie al Garanti Bank Turcia.

In urma finalizarii achizitiei, Consiliul de Administratie al Garanti Bank Turcia va cuprinde patru reprezentanti ai BBVA, patru reprezentanti ai Grupului Doğus si un presedinte numit de comun acord. 

 

integral in : wall-street.ro