Daca economia confirma asteptarile pozitive, Bursa va continua sa urce

Data publicarii: 29-03-2011 | Bursa


Brokerii de pe piata cred ca Bursa si-ar putea continua tren-dul de crestere si dupa ce efectul dividendelor si al bu-getelor optimiste ale unor companii se vor epuiza daca eco-no-mia va da in continuare semne de re-dresare, asa cum se asteapta majo-ri-ta-tea investitorilor.

"Cred ca si dupa intrunirea AGA la com-paniile listate si trecerea datelor ex-divi-dend (date dupa care cumparatorii nu mai au dreptul sa incaseze dividende - n.red.), daca economia confirma astep-ta-rile, tren-dul ascendent poate continua, deoarece trebuie luat in considerare po-ten-tialul de crestere al unei economii emer-gente intr-un context international favorabil", considera Gabriel Morariu, broker la BT Securities.

Principalul indice al pietei BET-C a cres-cut vineri cu 2,72%, sustinut de ascen-siunea de peste 5% inregistrata chiar la inchidere de actiunile BRD (BRD) si Petrom (SNP), iar investitorii au fost mai activi la tranzactionare in ultima sedinta a saptamanii si au ridicat lichi-ditatea la nivelul maxim din ultimele sase sesiuni.

Chiar la inchiderea sesiunii, unele or-dine de cumparare au ridicat actiunile BRD si OMV Petrom cu 5,33% si res-pec-tiv 5,52%. In acelasi timp, indicele BET-FI, care reflecta evolutia titlurilor celor cinci SIF-uri si actiunile FP, a crescut cu 1,96%.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: