Cu provizioane mai mici, Raiffeisen a castigat 83 mil. euro

Data publicarii: 30-03-2011 | Finante-Banci


Raiffeisen Bank, a treia banca locala dupa active, a castigat anul trecut 83 mil. euro dupa standardele internationale de contabilitate, in timp ce conform standardelor locale de contabilitate castigul a fost de 64 mil. euro.
Profitul calculat conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), la nivelul individual al bancii, a fost cu 12% mai mare decat in 2009, in conditiile in care banca a reusit sa reduca la jumatate cheltuielile cu provizioanele.
Cheltuielile cu provizioanele au coborat anul trecut la 48 de milioane de euro, cu 46% sub nivelul din 2009, cand costul riscului a atins cel mai mare nivel din istoria bancii, de 88 mil. euro.

"Noi credem ca am provizionat mai devreme decat alte banci. In plus, avem un portofoliu cu o calitate mai buna decat media pietei si asta ne-a ajutat", a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, la o conferinta de presa pentru prezentarea rezultatelor financiare. El nu a precizat insa rata creditelor neperformante.

Calculat dupa standardele romanesti de contabilitate, care prevad un tratament mai dur al creditelor neperformante, profitul a fost ceva mai mic.

 

citeste integral: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: