CEC Bank vine cu varianta proprie de credit la imprumuturile 'Prima casa'

Data publicarii: 30-03-2011 | Finante-Banci



CEC Bank, singura banca de top detinuta de stat, a dezvoltat o varianta proprie de credite ipotecare similare cu cele vandute in cadrul programului "Prima casa" dupa ce a epuizat plafonul de garantii de 6 mil. euro primit anul acesta. Aceasta reprezinta practic o solutie pentru clientii care au depus dosarul pentru un credit prin "Prima casa", insa nu au mai prins garantia de la stat.

CEC precizeaza insa ca imprumutul poate fi contractat si de alti clienti, cu conditia ca finantarea sa fie utilizata pentru achizitia unui imobil finantat, inclusiv a terenului aferent. Valoarea maxima a creditului este de 100.000 de euro, iar avansul minim este de 10% din valoarea imobilului finantat.

Imprumutul poate fi acordat pe o perioada de 35 de ani, iar pana in octombrie banca nu percepe comision de analiza dosar sau de evaluare a imobilului adus in garantie. Dobanda nominala este de 8,8% si 5,2% la euro si in plus banca taxeaza clientii cu un comision lunar de administrare de 0,04% din soldul ramas de rambursat.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: