Si ce daca s-a terminat Prima Casa? Bancile ascut lupta pe ipotecare

Data publicarii: 30-03-2011 | Finante-Banci


Dupa ce plafonul de la ultima editie a programului Prima Casa a fost epuizat, bancile se orienteaza catre oferte promotionale pentru a-si vinde creditele ipotecare. Raiffeisen Bank si CEC Bank au anuntat deja ca dau credite in conditii similare celor din programul guvernamental.

Guvernul intarzie sa vina cu o noua formula pentru continuarea programului Prima Casa. Mai mult, forma propusa acum pare sa nu prea ii atraga pe bancheri. Astfel, ca sa umple golul lasat de epuizarea plafonului la programul cu garantii guvernamentale, bancherii au inceput sa scoata oferte de creditare in conditii apropiate celor din Prima Casa.

Pe 20 martie, Raiffeisen Bank anunta ca plafonul de garantare alocat pentru programul Prima Casa 3, de 25 de milioane de euro, a fost epuizat. Banca propunea celor care doresc sa-si achizitioneze o prima locuinta o varianta proprie a programului Prima Casa, promotie valabila intre 21 martie - 20 iunie.

Creditul "Prima ta locuinta Raiffeisen" vine cu o marja de dobanda de 4,3 pp (pentru cei care incaseaza salariul in cont la Raiffeisen) sau 4,7 pp plus Euribor 6M. Astfel, rata de dobanda pentru acest credit este de 5,55%, respectiv 5,95%, calculul fiind facut dupa cotatia Euribor din 31 dec. 2010.

Taxa de evaluare si comisionul unic au valori de 90 de euro fiecare. Comisionul de analiza este 0 pana la 1 aprilie. Banca imprumuta pana la 200.000 euro, pe cel mult 30 ani, si cere un avans de cel putin 15%.

 

citeste mai mult: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: