Merita sa cumperi o masina hibrid?

Data publicarii: 31-03-2011 | Auto


Automobilele hibrid, echipate cu doua motoare, unul electric si unul pe benzina, se vand in tara noastra la preturi incepand cu 11.000 de euro, second hand. Merita sa cumperi un astfel de automobil sau acestea sunt doar un moft si se adreseaza doar celor care vor sa fie prietenosi cu mediul inconjurator?

Masinile hibrid, cele care folosesc atat motorul cu combustie pe benzina, cat si un sistem electric, sunt foarte cautate in Asia si in Statele Unite.

In tara noastra, se gasesc mai multe modele hibrid, cele mai populare fiind cele ale japonezilor de la Toyota (Prius) si Honda (Insight). Hibridele sunt in general achizitionate de persoane cu studii superioare, precum ingineri, avocati sau doctori potrivit reprezentantilor Toyota Romania. Cei care vor un hibrid si nu isi permit unul nou pot gasi modele second hand la preturi accesibile.

Astfel, daca un model Prius nou are un pret de pornire de 27.300 de euro, unul second hand, din 2007, poate fi achizitionat cu 11.000 de euro.

Taxa auto din ce in ce mai mare si cresterea pretului la carburanti ar putea duce la cresterea vanzarilor masinilor hibrid, desi acestea sunt criticate pe mai toate forumurile de specialitate. Unii spun ca nu faci deloc economie la carburant cu un autovehicul hibrid, o astfel de masina amortizandu-si investitia in cinci ani, iar altii spun ca masinile hibrid sunt, urate, greu de intretinut si reparat.

Chiar daca aceste masini sunt criticate si nu se bucura de prea mare succes in acesta parte a Europei, peste patru decenii oricum nu va mai conta. Comisia Europeana a adoptat recent o strategie care prevede eliminarea  automobilelor care folosesc combusitibili conventionali pana in 2050.

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: