Generali incearca sa creasca pe asigurari de viata si property

Data publicarii: 31-03-2011 | Finante-Banci



Generali, o companie de top zece din piata asigurarilor, si-a bugetat pentru anul acesta venituri in crestere din polite de viata, asigurare a locuintelor si de calatorie, in paralel cu o reducere a expunerii pe segmentul auto.

"Vom lua in continuare masuri pentru limitarea ponderii asigurarilor auto si dezvoltarea altor linii de asigurare.
In 2011 vom continua sa dezvoltam asigurarile de viata, dar vom sustine si alte linii de business cu potential ridicat: asigurari de locuinte, de asistenta turistica si asigurari corporate", a declarat Marie Kovarova, CEO al Generali Asigurari.

Compania si-a bugetat pentru anul acesta subscrieri de 441,5 milioane lei (105 mil. euro), din care 93,5 milioane lei din asigurari de viata, ceea ce inseamna doar o crestere usoara comparativ cu afacerile de 440 milioane lei din 2010. Piata de asigurari s-ar putea contracta cu doua cifre in 2011, potrivit estimarilor din piata, dupa un declin de peste 5% anul trecut.

Afacerile Generali s-au redus cu 13% anul trecut, la 440 mil. lei (105 mil. euro), in principal din cauza reducerii activitatii pe segmentul asigurarilor auto. Veniturile din asigurari generale s-au redus cu 17%, in timp ce subscrierile din polite de viata au crescut cu 8% si au ajuns la 91 mil. lei (21,6 mil. euro).

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: