BCR nu da dividende si majoreaza capitalul cu profitul pe 2010

Data publicarii: 31-03-2011 | Finante-Banci



BCR, cea mai mare banca de pe piata, intentioneaza sa incorporeze in capitalul social profitul net de 55,4 mil. lei realizat anul trecut dupa standardele romanesti de la contabilitate, renuntand astfel la distribuirea de dividende catre actionari prin exceptie de la regula prevazuta in Actul constitutiv.

Aceasta este propunerea de repartizare a profitului pe care Consiliul de Supraveghere al BCR condus de Andreas Treichl, CEO al Erste Group, o va inainta la urmatoarea sedinta a AGA convocata pe 29 aprilie. Erste controleaza circa 69,4% din BCR.

In urma incorporarii profitului pe 2010, capitalul social al BCR va creste cu aproximativ 5,3%, pana la 1,085 mld. lei.

In acelasi timp, Consiliul de Supraveghere al bancii propune splitarea actiunii prin reducerea valorii nominale a acesteia de la 1,3 lei/actiune la 0,1 lei/actiune, astfel ca in loc de circa un miliard de actiuni ar rezulta 10,3 miliarde de titluri.

In plus, majorarea capitalului social cu profitul pe 2010 implica emiterea a 554.271.130 de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei. Data de referinta pentru actionarii indrep-tatiti sa beneficieze de majorarea de capital prin emitere de actiuni noi este 2 aprilie.

 

continuarea in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: