Sedinta Consiliului de Administratie al BNR pe probleme de politica monetara

Data publicarii: 31-03-2011 | Finante-Banci



Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei se intruneste, in sedinta, pentru a stabili nivelul dobanzii de politica monetara.

Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide in sedinta de politica monetara de joi mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25%.

'Aceasta estimare apartine in procent de 100% celor care au participat la sondaj. In ceea ce priveste asteptarile privind rata de politica monetara pentru finalul acestui an, majoritatea respondentilor la sondaj se asteapta ca rata de politica monetara sa ramana nemodificata la 6,25%. In sondajele anterioare era anticipata o scadere a acesteia la 5,75%. Estimarile variaza intre 5,50% si 6,25%. Totodata, membrii care au raspuns la sondaj se asteapta ca rata de politica monetara sa scada la 5,75% la final de 2012 (estimarile variaza intre 4,0% si 7,0%)', se arata intr-un comunicat al AAFBR.

 

Ramai pe Banknews.ro pentru  a afla dacă BNR a modificat nivelul dobânzii de politică monetară.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: