Oancea: BVB si Sibex trebuie sa fuzioneze inaintea preluarii

Data publicarii: 01-04-2011 | Bursa


BVB si Sibex ar trebui sa fuzioneze si societatea rezultata sa fie preluata de o Bursa dezvoltata, ceea ce ar mari increderea investitorilor in piata de capital din Romania, considera presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
"O solutie pentru dezvoltarea Bursei ar fi preluarea de catre o Bursa cu traditie din tarile dezvoltate. Inaintea acestei preluari, cele doua Burse din Romania ar trebui sa fuzioneze. Cred ca Bursa romaneasca s-a privatizat prea repede, trebuia sa se maturizeze mai intai. Acum vedem tot felul de orgolii care nu sunt benefice Bursei. Ne invartim in jurul cozii, insa investitorii, inclusiv fondurile de pensii, au nevoie de incredere, de asteptari pozitive", a declarat Oancea potrivit Sibex.

Totodata, pentru dezvoltarea pietei de capital, el considera ca statul ar trebui sa elimine pragul de detinere de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare. "Statul sa elimine ceea ce tot el a impus prin lege, iar daca SIF-urile vor acelasi tratament ca Fondul Proprietatea atunci ar trebui sa accepte eliminarea pragului. Acestea nu sunt parerile mele, ci ale comisiei si ale unor administratori din domeniu, ale unor oameni care vad ceea ce este pe piata de capital", a mentionat seful CSSPP.

Continuarea in Curierul National