Cum aleg angajatorii dintre doi candidati cu pregatire similara

Data publicarii: 01-04-2011 | HR/Cariere


Ce face diferenta intre doi absolventi de studii superioare, in ochii angajatorului? Vezi mai jos cum gandesc responsabilii cu recrutarea din marile firme.

Angajatorii au fost intrebati "Daca ar trebui sa alegeti intre doi candidati cu pregatire similara, pe care l-ati angaja?"

Circa 40% l-ar alege pe cel care a avut o slujba part-time in timpul facultatii, 26% ar miza pe absolventul cu slujba full-time in timpul studiilor si doar 7% pe cel care nu a muncit deloc.

De asemenea, 48% dintre angajatori l-ar selecta pe un absolvent de masterat, in detrimentul unuia care are doar facultatea (20%).

In mod paradoxal, angajatorii prefera sa-l angajeze pe cel care a terminat o facultate in Romania (48%) si sa-l lase pe drumuri pe cel care si-a facut studiile in strainatate (19%).

Tinerii care au absolvit o facultate de stat sunt preferati celor care au urmat cursurile unei universitati private (54% vs. 4%). Durata de 4 sau 5 ani a unei facultati este avantajata in fata celei de doar 3 ani (53% vs. 32%).

Intrebarea a fost lansata in cadrul unui studiu realizat de Asociatia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Sursa: Realitatea.net