BCR anunta deja participarea la Prima Casa 4

Data publicarii: 01-04-2011 | Finante-Banci


BCR a anuntat joi ca participa la noua faza a programului Prima Casa, aceeptand crediteze in continuare in aceleasi conditii de dobanzi si avans, chiar dupa preluarea unui risc de 50% de la stat.

Si asta la doar o zi dupa ce Guvernul a stabilit ca bancile care vor sa crediteze in continuare sub umbrela Prima Casa trebuie sa mentina neschimbate costurile si nivelul avansului minim pentru clienti, in conditiile impartirii riscului 50-50% cu statul.

"Programul Prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50%-50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului. Clientii existenti nu vor fi afectati. Foarte important este insa ca potentialii clienti vor beneficia de aceleasi conditii contractuale si de cost", declara Alexandru Berea, directorul juridic BCR si reprezentant al bancii in cadrul negocierilor cu Ministerul de Finante.


Chiar din partea BCR a venit propunerea ca bancile, din proprie initiativa, sa imparta riscul cu statul astfel incat sa poata extinde creditarea sub umbrela Prima Casa, in conditiile in care statul nu mai avea posibilitatea alocarii de noi resurse pentru garantarea de noi credite in cadrul programului.

 

citeste continuarea: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: