19 societati in curs de privatizare la AVAS

Data publicarii: 14-09-2006
AVAS are in diferite stadii de privatizare 19 societati, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dintre acestea, sapte societati sunt in depunere de oferta (Carpic Carei, Carpat Agregate Bucuresti, Phoenix Satu Mare, Electronica Bucuresti, ICELPAV, Cerealcom Tulcea, Comrimet Galati), una este in etapa de precalificare (ISPCF Bucuresti), noua sunt in negociere pe clauze contractuale (CCMMM Bucuresti, ICPE Bistrita, Fitoterapia Bucuresti, Foisorul Bucuresti, Alimentcom 1 Tulcea, Transport Auto Berceni, Avicola Pui Carne Baia Mare, Comalim 60 Oradea, Fortisim Voluntari), iar doua societati sunt in curs de semnare (UCM Resita si Transilvania Deva).

Luni, 11 septembrie 2006, la sediul AVAS s-a inregistrat o singura oferta, din partea Consortiului Arcada Company si un grup de persoane fizice, pentru pachetul de actiuni reprezentand 70% din capitalul social al S.C. ISPCF.S.A. Bucuresti. In prezent, comisia de negociere studiaza documentele de precalificare depuse de cumparator.

Anuntul pentru lansarea la privatizare a institutului de cercetare, prin negociere pe baza de oferte tehnice, a fost publicat in 11 august 2006.

Tot luni, comisia de negociere a decis respingerea ofertei depuse de persoana fizica Silviu Dorian Chelaru, oferta depusa pentru achizitionarea a 0,65% din capitalul social al S.C. IPA S.A., ca urmare a nerespectarii conditiilor, prevazute in dosarul de prezentare, privind documentele de participare. Anuntul a fost publicat de AVAS in 24 august 2006, fiind vorba despre un drept de preferinta pentru o societatea de tip inchis. In urma respingerii ofertei, AVAS va lansa la vanzare pachetul de actiuni detinut prin licitatie cu strigare.

Pentru societatile Foisorul S.A. Bucuresti si Fitoterapia S.A. Bucuresti, se negociaza pe contract, urmand ca acesta sa se  semneze in scurt timp.

Pentru Fitoterapia AVAS a pus in vanzare un pachet reprezentand 5,96% din capitalul social, ofertantul selectat fiind persoana fizica Marinica Teodor, iar pentru Foisorul Autoritatea a pus in vanzare un pachet reprezentand 21,7 % din capitalul social, ofertantul selectat fiind PAS-ul di societate. Mentionam ca, in ambele cazuri, este vorba de respectarea dreptului de preferinta.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: