Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Arcelor de catre Mittal Steel

Data publicarii: 14-09-2006
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata, la nivel international, de catre Mittal Steel Company N.V, Olanda, prin preluarea controlului asupra Arcelor S.A, Luxembourg, ca urmare a unei oferte publice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Partile implicate in operatiune sunt lideri mondiali in domeniul productiei si distributiei de produse din otel si, la nivelul Romaniei, Mittal Steel, prin societatile la care este actionar, controleaza circa 80% din productia si distributia de produse din otel plate, lungi si tevi, mai putin produse din otel inox.

Autoritatea romana de concurenta analizeaza notificarea tranzactiei propuse pentru a determina efectele si compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, pe piata produselor din otel din Romania. 

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa transmita observatii si puncte de vedere in legatura cu modul in care aceasta concentrare economica afecteaza sau poate afecta propria activitate.

Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise, pana la data de 24 septembrie 2006, prin fax la nr. 405.45.05, prin email la adresa industrie @ consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa:

Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr.33.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: