Warren Buffett iese la cumparaturi: achizitii de miliarde de dolari

Data publicarii: 04-04-2011 | Afaceri

   

La 80 de ani, Warren Buffett pare mai pasionat decat oricand de achizitii, iar acum, spre deosebire de anii tineretii, omul de afaceri are la dispozitie sume nelimitate pentru a intra in acest joc. In ultimele luni, miliardarul s-a aflat intr-o continua cautare de noi oportunitati, care l-au dus pe toate continentele.

Recent, Berkshire Hathaway, compania detinuta de Warren Buffett, a cumparat producatorul chimic Lubrizol Corp, pentru 9 miliarde de dolari, iar omul de afaceri a declarat ca este in cautarea unor noi oportunitati.

Miliardarul a pus ochii pe Coreea de Sud, Statele Unite si Marea Britanie, cautand companii din orice domeniu. "Cu cat este mai mare, cu atat mai bine", a declarat Buffett, in cadrul unei conferinte de presa.

Analistii se asteapta ca Berkshire, care dispunea de 38 de miliarde de dolari cash la sfarsitul anului trecut, la care se vor adauga cateva miliarde si in 2011, sa efectueze mai multe achizitii, pe masura ce Buffett incearca sa extinda conglomeratul si asa masiv.

Omul de afaceri nu s-a declarat interesat de un sector sau o industrie anume, insa a spus ca nu isi doreste sa cumpere companii domeniul electronic.

"Pur si simplu caut afaceri pe care le inteleg cat de cat si pe care pot sa mi le imaginez cum vor arata in cinci sau zece ani. Nu ne uitam la sectoare anume, dar nu cred ca pot vorbi de companii din domeniul electronic. Avem putine din acestea in portofoliu si vom avea putine si in viitor", a spus Buffett, citat de The Wall Street Journal. 

 

articol integral: ziare.com