Wood: Este posibil ca privatizarea CEC sa fie anulata

Data publicarii: 14-09-2006
Wood: Este posibil ca privatizarea CEC sa fie anulataIn acest moment National Bank of Greece (NBG) pare favorita in competitia pentru prelarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), insa exista mari sanse ca intreg procesul de privatizare sa fie anulat, considera analistul Wood & Co, Jiri Stanik, transmite NewsIn. "Banca greceasca NBG este mai bine pozitionata pentru a castiga in cursa pentru preluarea CEC, desi, in privatizare, nu poti fi niciodata sigur de deznodamant", precizeaza  Stanik.

Noul termen limita pentru depunerea ofertelor imbunatatite pentru CEC este 10 octombrie. "In acelasi timp, presiunile din partea reprezentantilor CEC si ale autoritatilor romanesti continua asupra celor doua banci ramase in cursa in masura in care presedintele bancii scoase la privatizare, Eugen Radulescu, a declarat ca o oferta acceptabila inseamna de cel putin 500 milioane euro", se arata intr-un raport de joi al Wood & Co.

Raportul Wood & Co aminteste de informatii publicate de presa romana potrivit carora NBG ar oferi 500 milioane euro, iar OTP 450 milioane.

"Credem ca exista sanse reale ca intregul proces de privatizare sa fie anulat", afirma Stanik.

In august, chiar presedintele OTP exprimase indoieli privind finalizarea procesului de privatizare al CEC. "Ma indoiesc de faptul ca banca va fi vanduta noua sau altui cumparator, deoarece exista o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii", declarase presedintele bancii OTP, Sandor Csanyi, la o conferinta de presa.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: