Cu ce ne-a mintit Boc in 2011

Data publicarii: 04-04-2011 | Politica



A trecut victorios si de ultima motiune de cenzura si se pregateste de noi victorii. Primul ministru Emil Boc afirma ca iesim din criza, dar si-a cumparat pantofi de criza cu 240 de lei. Iata 10 declaratii ale premierului, facute in acest an si suspecte de lipsa de adevar.

1. "In sfarsit a venit primavara (…) si pentru romani. Incetul cu incetul toti romanii vor simti si in buzunare acest lucru. Dupa doi ani, cei mai grei din ultimii 60 din punct de vedere economic, am reusit sa aducem o crestere economica", a declarat, luna trecuta, premierul.

Chiar daca iesim din recesiune aceasta luna, buzunarele romanilor nu vor suporta modificari prea curand. Cel putin asa spun analistii. Guvernatorul Bancii Centrale a Romaniei Mugur Isarescu anticipeaza ca acest moment sa apara de-abia in 2012. "Eu am spus ca, potrivit datelor pe care le avem in prezent si programului de politici care functioneaza, probabil cresterea nivelului de trai se va simti de catre populatie in 2012, dar acest lucru nu inseamna ca in 2011 vom avea in continuare scadere de activitate economica. Noi prognozam pentru la anul o crestere economica in jur de 1,5%, poate chiar mai mult. Nu va fi insa suficienta pentru a se simti in buzunarele oamenilor, ca un sentiment general. Exista si o regula, dupa o asemenea ajustare si dupa o reluare a cresterii economice, mai este nevoie de un an - un an si jumatate pentru ca populatia sa poata percepe imbunatatirea, de aceea v-am spus 2012", a spus Isarescu.

2. "In Codul Muncii, salariatul este protejat in continuare, iar angajatorii pot angaja mai usor. Nimic din ceea ce spun sindicalistii pe acest subiect nu este adevarat. Legea ii va apara pe toti cei care muncesc", a declarat Boc in aceasta luna.

Perioada de preaviz mai mare, perioada de proba de 90 de zile, angajari pe perioada determinata de trei ani. Angajatorii pot face angajari succesive de proba pentru acelasi post pe o perioada de 12 luni. Sunt cateva din prevederile noului Cod Fiscal. Angajarile pe perioada determinata sunt o binefacere pentru firmele din constructii, de exemplu, dar cum ar putea o banca sa fie convinsa de bonitatea unei persoane care are siguranta cu termen limita? Mai exista si alte perspective.

 

citeste mai mult: money.ro