PD-L si UDMR au decis scaderea CAS

Data publicarii: 04-04-2011 | Afaceri


CAS-ul ar putea fi redus cu 3 procente pentru angajatori. Asta au decis membrii Coalitiei in sedinta din aceasta dimineata.

Guvernul ia in calcul reducerea in al doilea semestru a contributiilor totale de asigurari sociale de la 44% la 41% prin scaderea cu trei puncte a cotelor platite de angajator, iar in perioada urmatoare va fi stabilita exact si data de la care va fi operata relaxarea fiscala.

"Membrii Coalitiei au discutat, in sedinta de luni, despre diminuarea CAS la angajatori si au convenit sa fie efectuata o reducere de pana la trei puncte procentuale contributiilor totale, de la 44% la 41%, in semestrul II al acestui an. Discutia va fi reluata intr-o sedinta viitoare a Coalitiei, cand urmeaza sa fie stabilita exact data de la care va fi efectuata reducerea", au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Reducerea CAS va face parte dintr-un pachet mai larg de masuri de stimulare economica, incluzand reducerea cotei unice de impozitare, incepand cu anul viitor, si introducerea cardului de creditare destinat intreprinderilor mici si mijlocii. Variantele discutate pentru cota unica de impozitare sunt reducerea de la 16% la 14% sau la 12%.

 

integral in: money.ro