Rabla 2011: Aproape 7.000 de masini casate in trei saptamani

Data publicarii: 05-04-2011 | Auto



Aproape 6.900 de autovehicule mai vechi de zece ani au fost casate dupa trei saptamani de la demararea editiei din 2011 a Programului "Rabla', se arata in datele transmise, luni, de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, de la data inceperii Programului si pana in prezent, au fost casate 6.890 autovehicule uzate, iar 13.700 tichete valorice au fost eliberate.

Pana la momentul actual, AFM nu a contabilizat lista cu numarul de masini noi comercializate in anul 2011 prin Programul "Rabla 2011".

In ceea ce priveste numarul de autovehicule achizitionate prin intermediul programului guvernamental, pana in prezent nu a fost depusa nicio cerere de decontare, precizeaza AFM.

In data de 16 martie 2011, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), prin AFM, a lansat a saptea sesiune a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, care se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fara personalitate juridica, care detin in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele sau.

Astfel, incepand de la acea data, persoanele fizice care detin autoturisme mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestora.

Integral in Ziare.com