Radulescu: Nu este imposibil sa fie anulata privatizarea CEC

Data publicarii: 14-09-2006
Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea fi anulata daca nu se va obtine cel putin pretul minim de 500 milioane euro, a declarat, joi, presedintele bancii, Eugen Radulescu.  "Nu este imposibil sa fie anulata privatizarea CEC", a declarat Eugen Radulescu, se arata intr-un comunicat NewsIn remis Banknews.ro. Presedintele CEC a refuzat sa comenteze declaratiile publice facute astazi de analistul Wood&Co, Jiri Stanik,  prin care acesta afirma ca "National Bank of Greece (NBG) este favorita in competitia pentru preluarea CEC, cu o oferta mai buna, dar exista sanse mari ca intreg procesul de privatizare sa fie anulat". "Nu pot sa comentez afirmatiile unui analist pe care nu il cunosc. Astfel de declaratii fac parte din politica de aruncat petarde si nu au nici o valoare", a declarat Eugen Radulescu.

Raportul Wood&Co. mai face referire si la ultimele declaratii ale presedintelui CEC legate de pretul minim care poate fi obtinut pentru pachetul majoritar de actiuni de la CEC si citeaza declaratii din presa romana potrivit carora NBG ar oferi 500 milioane euro, iar contracandidatul sau, OTP, ar plati 450 milioane euro.

In urma cu o luna, presedintele OTP, Sandor Csanyi, declara ca nu crede ca CEC va fi vanduta in acest an deoarece "exista o mare discrepanta intre valoarea reala si cea estimata a bancii".

"Cred ca 500 milioane de euro este un pret minim care poate fi obtinut. S-au cumparat banci in regiune cu valori mult mai mari. Cine sustine ca sunt diferente intre valoarea reala a bancii si cea estimata habar nu are despre ce vorbeste. Sunt numai vorbe aruncate in vant", considera Eugen Radulescu. Potrivit acestuia, numai prin simpla comparatie intre valoarea activelor nete si valoarea de vanzare a altor banci din regiune se poate deduce faptul ca pretul pentru CEC poate fi mai mare.

"Deocamdata Comisia de privatizare este singura in masura sa ia o decizie privind anularea vanzarii, or aceasta a stabilit un nou termen limita pentru depunerea ofertelor finale si angajante pentru CEC, pe 10 octombrie. Vom vedea ce se va intampla dupa aceasta data.", a mai spus presedintele CEC.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: