Strauss-Kahn: Revenirea economiei globale este fragila si insotita de incertitudini

Data publicarii: 05-04-2011 | International




Revenirea economiei mondiale este fragila, insotita de incertitudini si inegal distribuita, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de La Tribune.

Seful FMI a indemnat bancile centrale sa gaseasca mijloace pentru a asigura buna functionare a sistemului financiar si sa nu se mai concentreze doar pe stabilitatea preturilor.

"Este evident ca politicile monetare ar trebui sa nu se rezume doar la stabilitatea preturilor, ci sa fie indreptate spre asigurarea stabilitatii financiare", a afirmat oficialul FMI.

El a cerut autoritatilor monetare sa elaboreze anumite reguli, precum cea de a impune bancilor un anumit nivel minim de capital propriu, pentru a ajuta la asigurarea echilibrului economiei mondiale.

"Economia mondiala continua sa-si revina, insa nu este bine distribuita intre state si chiar in interiorul unei tari", a spus Strauss-Kahn.

Referindu-se la Europa, seful FMI a afirmat ca problema datoriilor a fost rezolvata doar partial, ceea ce implica riscuri importante pentru statele aflate in criza si pentru revenirea economiei europene in ansamblu.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: