Ford mizeaza pe dublarea vanzarilor in Romania

Data publicarii: 06-04-2011 | Auto



Ford se asteapta la vanzari duble in Romania in doi ani si jumatate, de la 6.000 de unitati in prezent, mizand pe modelele de segment C si B, in crestere pe aceasta piata.

Pe segmentul C, care detine cea mai mare pondere din vanzarile de autoturisme in Romania (circa 50% - 52.660 unitati livrate in 2010), Ford vine cu cea de-a treia generatie Focus, un model care beneficiaza de aproape toate tehnologiile intalnite in clasa premium avand un pret intre 16.000 euro cu TVA si 24.200 euro cu TVA.

"Cu noul Ford Focus sper sa ne dublam cota de piata in segment, sa ajungem la 10%. In prezent avem 4,5% (2.400 unitati livrate in 2010). Segmentul C reprezinta jumatate din industrie in Romania. Nu este o tinta pentru anul acesta, ci pentru doi ani si jumatate. Anul acesta vom vinde peste 3.000 de unitati Ford Focus, atat modelul nou cat si cel anterior. Cred ca Focus este intr-un segment de interes, in crestere pe aceasta piata", a declarat pentru Wall-Street.ro Henrik Nenzen, directorul general al Ford Romania.

Peste cateva luni, Ford va prezenta noul model Ford B-Max, fabricat integral in Romania, echipat cu variante de motorizare de un litru, propulsoare care vor fi fabricate tot la Craiova.

"Vrem sa dublam volumul de vanzari in Romania, insa va dura. Avem o campanie foarte agresiva in Romania pentru ca vom fi un constructor roman de automobile", a precizat Nenzen.

Integral in Wall Street