Tranzactie speciala cu 8,8% din actiunile Oltchim

Data publicarii: 06-04-2011 | Bursa



Trendul ascendent cu un ritm foarte accelerat pe actiunile combinatului chimic Oltchim SA Ramnicu Valcea (OLT) si-a gasit in sfarsit o explicatie. Acesta a fost condus de un investitor interesat sa achizitioneze o participatie importanta in cadrul economiei si care se intelesese pentru un pret in vederea unor tranzactii pe piata deal. Acesta s-a efectuat la finalul sesiunii de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti si a avut ca obiect un pachet reprezentand un 8,8% din capitalul social al Oltchim.

In decurs de un minut s-au realizat cinci transferuri cu 30,2 milioane de actiuni, pretul fiind de 0,45  lei/actiune, cu 9,22% peste nivelul de referinta de luni. Astfel, valoarea totala a schimburilor s-a ridicat la 13,59 milioane lei (3,3 milioane euro). "Interesul in crestere pentru titlurile Oltchim, manifestat intr-o crestere accelerata a cotatiei bursiere, s-a materializat in sedinta de azi prin efectuarea unor tranzactii semnificative care au generat volume de circa 10% din capitalul societatii.

 Evolutia Oltchim (OLT) vine sa sublinieze interesul in crestere fata de piata bursiera romaneasca pe fundalul cresterii semnificative a lichiditatii bursiere in ultimele saptamani", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni al Prime Transaction in cadrul newsletter-ului trimis de aceasta societate si sosit pe adresa redactiei. Chiar si dupa efectuarea transferurilor deal, interesul investitorilor a ramas ridicat in piata regular, unde actiunile OLT au inchis la nivelul de 4,598 lei/actiune, in crestere cu 11,60% fata de sesiunea precedenta. Valoarea schimburilor pe piata reglementata s-a cifrat la 1,78 milioane lei. Cotatia a atins si un maxim intraday de 0,472 lei/actiune, cu 133% mai mare decat ultima valoare de tranzactionare din 2010 care era de 0,203 lei/actiune. 

Integral in Curierul National