O noua asigurare de viata cu componenta investitionala inclusa

Data publicarii: 06-04-2011 | Finante-Banci


Un nou produs financiar, Capital Activ, care imbina componenta investitionala cu protectia unei asigurari de viata a fost lansat ieri pe piata de UniCredit Tiriac Bank impreuna cu ERGO Asigurari. Investitiile se fac in obligatiuni senior emise de UniCredit Milano si sunt tranzactionate pe Bursa din Luxemburg.  

Produsul asigura garantia a 100% din capitalul investit si un randament suplimentar garantat de 42% la maturitate, de catre UniCredit Milano. Modalitatea de plata in cazul Capital Activ este prima unica, valoarea acesteia fiind de minimum 3.000 de euro. Perioada de subscriere este cuprinsa intre 1 aprilie 2011 si 30 iunie 2011 (inclusiv), cu posibilitatea modificarii in functie de atingerea plafonului de subscriere. 

Inceputul asigurarii este data de 1 a lunii urmatoare datei de achizitie, iar data de maturitate a asigurarii este 1 iulie 2021. In cazul decesului persoanei asigurate, beneficiarii desemnati vor incasa minimum 110% din suma investita sau valoarea contului de investitie, daca aceasta este mai mare. Persoana asigurata  poate avea intre 16 ani si 60 ani la intrarea in asigurare, iar suma asigurata se poate imparti catre mai multi beneficiari. Acestia pot fi schimbati pe parcursul contractului. Investitiile se fac in obligatiuni senior emise de UniCredit Milano si sunt tranzactionate pe Bursa din Luxemburg. 

Continuarea in Fin.ro