Ghetea a primit un nou mandat de presedinte al CEC

Data publicarii: 06-04-2011 | Finante-Banci



Ministerul Finantelor a schimbat doi vicepresedinti ai bancii si a aprobat majorarea capitalului cu 13 milioane de euro.

CEC Bank, singura banca de top ramasa in portofoliului statului, isi va majora capitalul cu 52,9 milioane de lei (aproape 13 mil. euro) din profitul pe anul trecut si incorporarea unor rezerve.

La Adunarea Generala a Actionarilor in care a fost aprobata majorarea de capital a numit si un nou consiliu de administratie, care aduce doi vicepresedinti noi in echipa de conducere - Andrei Stamatian si Andrei-Razvan Micu -, in timp ce Radu Ghetea a primit un nou mandat de presedinte. 

Mandatele vor incepe in luna mai si au o durata de patru ani.

"Majorarea era necesara, pentru a consolida banca. Suficienta insa nu este, pentru ca desi avem o solvabilitate mare, de 17,18%, avem si proiecte foarte indraznete care se pot realiza numai daca exista angajamentul pentru majorari de capital, daca va fi nevoie in anumite momente", a comentat pentru ZF Radu Ghetea. Proiectele sunt legate de cresterea creditarii, dar si implementarea unui sistem informatic nou.

Dupa aceasta majorare, capitalul social al CEC Bank a trecut de pragul de un miliard de lei (aproape 255 mil. euro). In ultimii patru ani banca a incorporat din profiturile realizate circa 400 de milioane de lei, insa statul nu a reusit sa convinga autoritatile europene sa ii permita sa aduca fonduri suplimentare, desi a existat un proiect de capitalizare accelerata a CEC.

Integral in Ziarul Financiar