Aurul, la pret maxim istoric

Data publicarii: 06-04-2011 | Finante-Banci




Pretul aurului a ajuns la un nivel maxim istoric, pe fondul crizei datoriilor suverane din Europa si a preturilor mai mari la petrol si cereale.

Aurul pentru livrarile imediate a inregistrat o scumpire de 2,02 dolari, pana la un pret record de 1.457,75 de dolari/uncie, in timp ce, pe piata din Singapore, miercuri dimineata, se tranzactiona la pretul de 1.454,80 dolari/uncie, relateaza Bloomberg.

Pretul aurului cu livrare in luna iunie a ajuns la 1.455,90 de dolari/uncie, in New York, dupa ce, marti, atinsese varful istoric de 1.458,60 dolari/uncie.

De asemenea, pretul argintului a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 31 de ani, de 39,445 dolari/uncie.

Cererea pentru metale pretioase a crescut deoarece investitorii incearca sa-si protejeze averile, pe fondul conflictului din Libia si a crizei nucleare din Japonia.

Preturile au fost influentate si de reducerea ratingului obligatiunilor pe termen lung ale Portugaliei de la A3 la Baa1 de catre agentia Moody's.

Nu in ultimul rand, acestea sunt influentate si de declaratiile presedintelui Federal Reserve, Ben S. Bernanke, potrivit caruia "inflatia trebuie supravegheata atent".

In ultimul an, pretul aurului a crescut cu 28 de procente, in timp ce pretul argintului s-a dublat.

Integral in Ziare.com


Ultimele stiri pe BankNews.ro: