Belarusul a anulat embargoul asupra vinurilor moldovenesti

Data publicarii: 07-04-2011 | International



Belarusul a anulat embargoul asupra importurilor de vinuri moldovenesti, a declarat pentru Publika TV ambasadorul R. Moldova la Minsk, Gheorghe Hioara.

Decizia s-a luat dupa ce premierul moldovean Vlad Filat i-a cerut miercuri dimineata ministrului de externe, Iurie Leanca, sa-i spuna care este motivul invocat de belarusi pentru interdictiile impuse produselor din R. Moldova.

Pe de alta parte, autoritatile din Belarus au infirmat pentru presa rusa ca ar fi interzis importul de vin si coniac din R. Moldova. "Nu a fost introdus niciun embargo, nimeni nu a interzis nimic. Vinurile din Moldova sunt importate, ca si inainte, in Belarus", a declarat medicul sanitar principal al Belarusului, Oleg Arnautov, citat de RIA Novosti.

Premierul Vlad Filat a anuntat miercuri la sedinta de guvern ca Belarus interzice importul de vin si coniac din R. Moldova si din Georgia. Premierul Vlad Filat a mai afirmat ca a primit marti seara o dispozitie in acest sens, semnata de viceministrul belarus, care este si medicul sanitar al Belarusului, potrivit careia importul de baturi alcoolice din R. Moldova este interzis incepand din 4 aprilie. 

Premierul Filat le-a cerut ministrilor de externe Iurie Leanca si agriculturii Vasile Bumacov sa fie  verificata informatia si, in caz ca se ajunge la un blocaj artificial, "sa fie luate decizii". 

NewsIn