De ce e bine ca avem mai multe banci decat altii

Data publicarii: 07-04-2011 | Finante-Banci



Creditul bancar va creste datorita creditelor ipotecare si a celor pentru companii, iar creditarea retail urmeaza revenirii creditarii corporate, sustin reprezentantii BCR in cadrul unei conferinte de presa.

"Vedem planuri de redresare la nivelul companiilor. Daca finantam si zona corporate, cresterea economica va fi reala. Competitia dintre banci va face ca piata sa functioneze mai corect. In Romania, 12 banci sunt in concurenta pentru 90% din piata, spre deosebire de alte tari europene, unde 4-5 banci detin aceasta cota de piata", afirma Oana Petrescu, vicepresedinte executiv al BCR pe retail si private banking.

Vasile Dancu, presedinte al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) afirma ca "lansarea creditului de consum nu tine neaparat de situatia financiara, ci mai degraba de perceptia populatiei despre aceasta". Oamenii vor solutii, nu neaparat credite. "Principalele motive pentru care tinerii din Romania pleaca din tara sunt nivelul de perceptie a resurselor si faptul ca acestia considera ca nu au un viitor previzibil", continua acesta.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: