Unde doresc bucurestenii sa se mute

Data publicarii: 07-04-2011 | Imobiliare



Aproape o treime dintre bucurestenii interesati de o locuinta noua isi doresc sa se mute in cartierul Titan, iar 13% in Militari. Zonele cel mai putin cautate sunt Berceni, Drumul Taberei (din cauza lipsei liniei de metrou) si zona de nord a Capitalei (din cauza accesului greu si a preturilor piperate), pentru care opteaza mai putin de un procent dintre clientii interesati de o noua locuinta.

"Nu este deloc surprinzator faptul ca oamenii aleg zone precum Titan si Militari daca luam in considerare ca aici apartamentele cu 2 camere au preturi incepand cu 52 000 de Euro, iar in celelalte zone preturile sunt aproape duble," explica Nimrod Zvik, managing partner Be Igloo.

Potrivit unui studiu realizat de specialistii Be Igloo, peste 45% dintre cei care doresc sa cumpere o noua locuinta sunt interesati in primul rand de pretul si de suprafata apartamentului. Locuinta este astfel aleasa in functie de buget, de costurile de intretinere si abia apoi in functie de zona. Ei nu mai cer oferte doar pentru un cartier sau doua, ci vor sa compare preturile din toate ansamblurile indiferent de zona.

Integral in Romania Libera