Volksbank nu a primit nicio oferta concreta pentru vanzarea subsidiarei din Romania

Data publicarii: 07-04-2011 | Finante-Banci



Grupul austriac Volksbank nu a primit nicio oferta concreta pentru vanzarea subsidiarei din Romania si nu discuta impartirea bancii in bucati pentru a fi preluata mai usor, a declarat Johann Lurf, presedintele institutiei de credit locale. "Actionarii nu vorbesc prea mult cu noi despre procesul de vanzare, pentru ca este treaba lor. Bancile din Europa Centrala si de Est, de la Cehia la Romania, de la Serbia la Bosnia, produc fluxuri de venituri si acestea vor ramane. Suntem aici ca sa ramanem, indiferent cine va fi actionar la finalul zilei. Din cate am inteles nu se discuta vanzarea Volksbank pe bucati", a declarat ieri Lurf intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca actionarii au inceput procesul de vanzare, dar nu exista oferte concrete. "Pretul este in mod cert principala chestiune. Am construit o retea impresionanta, iar daca acum se pune problema vanzarii, marimea va conta. Nu exista un pret pe masa in prezent. Bancile interesate sunt inca in procesul de evaluare si nu exista o presiune foarte mare pentru vanzare", a aratat Lurf.

Volksbank Romania activeaza pe piata locala din anul 2000, principalul actionar al bancii fiind Volksbank International, detinut in majoritate de grupul austriac Osterreichische Volksbanken.

In decembrie anul trecut, grupul austriac a anuntat ca analizeaza vanzarea participatiilor la Volksbank International si VB Leasing International, ambele cu operatiuni si in Romania, urmand sa se concentreze asupra operatiunilor de baza, respectiv functia de institutie centrala a celor 60 de banci regionale Volksbank, creditarea pentru companii si activitatile din sectorul imobiliar.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: