FP solicita alegerea unor noi membri ai CA la Transgaz

Data publicarii: 08-04-2011 | Bursa

Fondul Proprietatea (FP), actionar la Transgaz (TGN), a solicitat alegerea unor noi membri in Consiliul de Administratie al companiei nationale de transport al gazelor naturale, prin metoda votului cumulativ, pentru a avea un reprezentant in conducerea companiei. Fondul a cerut, totodata, si numirea unui nou presedinte CA, daca vor fi alesi alti administratori, potrivit unui comunicat transmis ieri de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti si preluat de Mediafax.

Consiliul de Administratie al Transgaz a introdus pe ordinea de zi a AGA din 28 aprilie cele doua solicitari ale Fondului Proprietatea. FP detine 14,98% din actiunile companiei de transport al gazelor naturale, iar statul controleaza, prin Ministerul Economiei, 73,51% din titluri.

Prin votul cumulativ actionarii minoritari au dreptul sa numeasca cel putin un membru in Consiliul de Administratie al unei societati. Practic, prin multiplicarea numarului de voturi pe care le detine un actionar cu numarul posturilor de membru in CA, voturile exprimate sunt cumulate in favoarea unui singur candidat. Potrivit informatiilor de pe site-ul Transgaz, Consiliul de Administratie al companiei este format din cinci persoane. 

Continuarea in Curierul National