Intesa a primit 28 de milioane de euro de la actionari

Data publicarii: 08-04-2011 | Finante-Banci



Intesa Sanpaolo Bank, filiala locala a unuia dintre grupurile financiare italiene de top, a primit in martie o injectie de capital de 115 mil. lei (28 mil. euro) de la actionari. Astfel, capitalul social al bancii a ajuns la 491 mil. lei (119 mil.euro).

In ciuda fortei financiare a grupului, Intesa este pe plan local un jucator de talie redusa, cu active de 1 mld. euro, adica o cota de piata de aproape 1,3%.

Banca a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 9 mil. euro, pe fondul cheltuielilor mari cu provizioanele facute pentru creditele cu probleme, dupa ce inchisese 2009 pe zero.

Italienii demarasera inain-te de criza o expansiune agresiva pe retail, insa planurile au fost inghetate din 2009. La sfarsitul anului trecut atat directorul general Nicola Calabro, cat si adjunctul sau, Riccardo Parasporo, si-au incheiat mandatele la Bucuresti, iar ambii au preluat alte posturi in cadrul grupului italian. Astfel, conducerea Intesa la Bucuresti este asigurata in prezent de Armando Sala, director general adjunct responsabil de activitatea de creditare.

Sursa: Ziarul Financiar