Harta salariilor: Cine va primi mariri in 2011 si cine nu

Data publicarii: 08-04-2011 | HR/Cariere



La finalul lunii martie, cand a fost proclamata oficial iesirea din recesiune, harta salariilor din Romania arata surprinzator: in ciuda lamentarilor, salariile bucurestenilor au crescut constant pe timp de criza, in timp ce in restul tarii au scazut progresiv. Cu trei exceptii: Timisoara, Sibiu si Brasov. In schimb, "vedeta" Provinciei, Clujul, o duce tot mai rau.

Domeniile in care nu prea exista diferente de salarizare intre Bucuresti si alte orase importante din Romania sunt bancar si IT; la polul opus, discrepante reale exista in retail si industrie, e de parere Bogdan Florea, directorul general al companiei de recrutare si leasing de personal Trenkwalder.

Spre deosebire de majoritatea covarsitoare a firmelor de resurse umane, Trenkwalder nu are cartierul general in Bucuresti, ci in Sibiu, concentrandu-si atentia cu precadere asupra marilor orase din Transilvania. Dupa cum afirma Bogdan Florea, "consultantii nostri au constatat o usoara tendinta de uniformizare a veniturilor salariale intre regiuni, intr-adevar, insa este numai un inceput, nu se poate vorbi inca de o rata consistenta a fenomenului de aplatizare. Totusi, odata cu urcarea in functie si importanta a pozitiei in organizatie, diferentele intre salariile platite in Bucuresti si cele din alte orase incep sa se estompeze. Este vorba de pozitii de middle si top management, unde veniturile salariale difera nesemnificativ la nivel national".

Integral in Capital.ro

sursa foto: Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: