Cum ajungi sa lucrezi la Google. Sfaturi de la un fost angajat

Data publicarii: 11-04-2011 | HR/Cariere



O fosta angajata Google a scris o carte cu sfaturi despre cum sa treci un interviu la o companie mare precum Google, Apple sau Microsoft. Gayle Laakmaan McDowell, care a lucrat la toate cele trei companii de top, subliniaza cateva lucruri care conteaza mai mult decat notele obtinute in scoala, noteaza Businessinsider.com.

Arata ca esti pasionat de tehnologie. Monitorizeaza blogurile, stirile si discutiile despre noile gadgeturi si lanseaza-te intr-o discutie despre ultimele noutati cu angajatorul.

Arata-te obsedat de Google. Informeaza-te despre serviciile Google, testeaza-le de acasa si vino cu propuneri menite sa le imbunatateasca. Intervievatorul tau va intelege clar ca esti un utilizator frecvent al serviciilor sale.

Fii creativ. Angajatorii vor sa vada ca poti crea ceva pe loc, la cerere. Daca iti vor propune un brainstorming pe o anumita tema, nu te inhiba. Si nu uita sa evidentiezi cum ar putea ideea ta sa se aplice la serviciile Google.

Arata-te plin de initiativa. Implica-te si in alte activitati in afara jobului sau a studiilor. Accepta sa intri in anumite proiecte, porneste chiar tu o mica afacere sau incepe sa scrii un blog. Google cauta sa vada ca esti o persoana motivata. Arata-le ca esti o persoana care stie sa isi petreaca timpul liber cu folos.

Integral in Gandul.info