Limbile straine, avantaj la angajare

Data publicarii: 11-04-2011 | HR/Cariere



Cunoasterea unei limbi straine creste sansele unui candidat la angajare, in contextul in care multe dintre companiile din Romania au parteneri sau clienti straini. In plus, nu trebuie ignorat faptul ca pentru a putea studia in strainatate sau a citi carti de specialitate netraduse in romana, este vital sa stapaniti o limba de circulatie internationala.

Cel putin o limba straina este absolut necesara pentru angajare, cu atat mai mult cu cat ne dorim sa evoluam ierarhic si vrem sa nu ne limitam doar la pozitiile de incepatori. Marius Balasoiu, trainer in cadrul echipei For People, explica faptul ca afacerile oricarei firme, romaneasca sau nu, presupun contactul cu o serie de parteneri din alte tari ale lumii. "Ca sa putem avea pretentia unei evolutii in cariera, este vital sa stapanim o limba straina, de preferat, una de circulatie internationala", sustine Balasoiu.

In plus, trebuie sa tinem cont ca educatia care poate fi definitorie unei cariere a inceput sa se faca si in alte limbi decat romana. Bune exemple sunt programele de MBA sau cartile de specialitate netraduse in romana. "Nu cred ca exista un manager de succes care sa nu fi citit macar in diagonala o carte de management scrisa in alta limba. Mai mult, scolile de management s-au dezvoltat in tari in care limba de circulatie este alta. Daca s-ar fi dezvoltat in Romania, s-ar fi numit gospodarie sau gestionare si nu management", completeaza Balasoiu.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: