Bancile scot la vanzare hoteluri si pensiuni

Data publicarii: 12-04-2011 | Finante-Banci



Investitorii in turism pot profita acum de preturile avantajoase ale unitatilor turistice executate silit de institutiile de credit. Dupa ce nu si-au mai putut rambursa creditele, zeci de hotelieri si patroni de pensiuni turistice au ajuns sa fie executati de bancile la care s-au imprumutat.

Daca ai visat vreodata sa ai propriul hotel sau pensiune, acum este momentul! De exemplu, BCR scoate la licitatie zece hoteluri, minihoteluri si pensiuni dupa ce proprietarii acestora au fost executati silit pentru ca nu si-au mai putut rambursa creditele contractate. Iar preturile de pornire sunt unele atractive, mai mici cu pana la 30% fata de pretul pietei.

De exemplu, cu 272.430 de euro iti poti cumpara o pensiune in judetul Timis, care dispune de 18 camere cu baie proprie, sala de mese, bucatarie si receptie. Banca are de recuperat de la proprietarul unitatii turistice 1,147 milioane de lei (276.385 de euro). Dupa ce pensiunea nu si-a gasit cumparator la prima licitatie care a avut loc in februarie, pretul de pornire de 1,216 milioane de lei (293.000 de euro) a fost redus cu 25%.

Cea mai scumpa unitate turistica scoasa la licitatie este un complex hotelier din Baile Herculane, care dispune de baza de tratament balnear, restaurant si de o capacitate de cazare de 133 de camere. Pretul de pornire in aceasta licitatie este de 11,16 milioane de lei (2,69 milioane de euro). Proprietati sunt scoase la licitatie si pe litoral. Un mini-hotel din Eforie Nord, cu 16 camere, este pus la vanzare cu un pret de pornire de 1,2 milioane de lei (290.000 de euro).

Integral in Adevraul.ro