Parlamentarii deschid investigatia asupra Petrom

Data publicarii: 12-04-2011 | Afaceri



Parlamentarii au infiintat o comisie de ancheta asupra Petrom, pentru a investiga modul in care formeaza pretul pentru carburanti, precum si perioada post-privatizare, a declarat, marti, presedintele Comisiei de industrii si servicii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu.

"Deocamdata ancheta este asupra unui singur jucator, compania Petrom. Urmeaza sa extindem ancheta si asupra celorlalti jucatori de pe piata carburantilor, pentru a vedea modul cum isi calculeaza preturile la pompa, in functie de cotatii si curs valutar", a spus Iulian Iancu.

Acesta a precizat ca toti operatorii sunt obligati sa se prezinte in fata comisiei parlamentare de ancheta si sa justifice pretul la pompa, dand ca exemplu Bulgaria, care a inghetat aceste preturi.

"Guvernul Romaniei poate sa intervina in conditii de criza la pretul la pompa al combustibililor. Petrom nu are nimic impotriva, daca ar fi o decizie a Guvernului. Inghetarea preturilor la carburanti se poate face de catre Guvern si conform legii va fi pe termen limitat de sase luni sau un an", a precizat Iulian Iancu.

NewsIn