Pretul aurului ar putea ajunge la 1600 de dolari

Data publicarii: 14-04-2011 | International



Aurul, ca indicator al inflatiei, ar putea creste pana la pretul record de 1600 de dolari pana in 2011, considera analistii; Goldman Sachs, puternica banca de investitii de pe Wall Street, se gaseste din nou in centrul unui scandal de practici incorecte, iar o noua intrunire G7 incearca sa gaseasca solutii pentru contextul economic instabil din prezent.

Pretul aurului ar putea atinge nivelul de 1600 de dolari pe uncie (aproximativ 57 dolari pe gram) pana la finalul lui 2011, in contextul unei refaceri economice globale fragile, temerilor cu privire la cresterea inflatiei si cresterea preturilor la energie din cauza crizei din Orientul Mijlociu si nordul Africii.

Pretul aurului a crescut puternic anul acesta, atingand un nou record de 1476 dolari pe uncie saptamana aceasta, pret determinat de grijile cu privire la inflatie, slabirea dolarului si instabilitatea economica, informeaza The Guardian.

O agentie de consultanta pentru piata metalelor a explicat ca exista indicii cu privire la o continuare a trendului ascendent, astfel pastrandu-se in continuare posibilitatea acumularii de noi castiguri pentru cei ce vor investi pe acest activ.

Producatorii de aur au inregistrat o crestere record la nivelul productiei, anul trecut. Cantitatea de aur din piata a atins cifra de 2.689 de tone, mare parte venind din Australia, China, Argentina, SUA si Burkina Faso.

Insa cresterea productiei a avut contraparte in cresterea cererii, astfel incat preturile nu au scazut. Investitiile in lingouri sub forma fizica au crescut cu 66 de procente iar cele in bijuterii cu 11 procente.

Continuarea in Ziare.com