Ce variante ai pentru a scadea prima de asigurare a locuintei

Data publicarii: 14-04-2011 | Finante-Banci



Plata primei de asigurare intr-o singura rata, achizitia de asigurari la pachet sau incheierea unei polite cu fransiza pot conduce la ieftinirea substantiala a politei de asigurare pentru locuinta.

Romanii sunt obligati prin lege sa-si asigure locuintele si au la dispozitie doua tipuri de polite: obligatorii, care despagubesc in limita a maximum 20.000 de euro, si facultative, ceva mai scumpe, ce pot despagubi pentru valoarea integrala a locuintei. 

Cei care doresc sa-si asigure casa la valoarea de piata pot incheia o polita facultativa, pentru care pot negocia discounturi substatiale, spun reprezentantii pietei. La Allianz Tiriac, de exemplu, daca polita este platita integral, beneficiarul primeste o reducere cu circa 10% a primei, iar la Generali discountul este de 5%. 

O alta varianta este achizitia "la pachet". Cumparand o asigurare de locuinta si una auto la aceeasi companie se poate obtine un discount mediu de 5%-10%. "Daca este un pachet format dintr- o polita de asigurare de locuinta, una de raspundere civila auto si o polita CASCO, discountul urca si pana la 20%-30%", potrivit lui Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR). 

Integral in Evenimentul Zilei