Aceeasi Coca Cola, calitate diferita pentru romani si vestici

Data publicarii: 15-04-2011 | Lifestyle



Romania, Bulgaria si Slovacia, trei dintre tarile nou intrate in Uniunea Europeana, importa produse alimentare si bauturi de o calitate mai slaba decat cele destinate statelor vestice. Asta deoarece companiile producatoare distribuie preferential respectivele produse, releva o analiza efectuata de Asociatia Consumatorilor din Slovacia.

 Printre producatorii suspectati ca plaseaza bunuri cu diferente calitative in functie de piata se numara Coca Cola, Milka, Jacobs, Nescafe, Kotanyi si Tchibo, ale caror produse au fost testate in laboratoare autorizate de Institutul National al Alimentatiei din Slovacia. 

"Produsele de o calitate mai slaba au fost si sunt inca destinate statelor noi membre ale Uniunii si niciodata s-a pus problema plasarii lor pe pietele din Germania sau Austria", a declarat, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, Milos, Lauko, presedintele institutiei amintite.

Concret, testele efectuate pe acelasi produs in tari precum Germania, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, au relevat diferente semnificative in ceea ce priveste calitatea, desi vorbim de acelasi brand, acelasi producator si acelasi ambalaj. 

Integral in Evenimentul Zilei