RBS incepe sa creada in cresterea economica: plus 1,7% anul acesta

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Britanicii de la RBS, care aveau una dintre cele mai pesimiste prognoze privind perspectivele economice din 2011, cu un interval pentru evolutia PIB cuprins intre - 1% si plus 1%, considera acum, pe baza datelor din primele doua luni ale anului, ca "este posibil" un scenariu de crestere cu 1,7%.

Industria este vazuta ca motor principal, cu o crestere estimata la circa 7%, analistii apreciind ca exista aceasta dinamica va fi sustinuta in continuare de cererea externa. De asemenea, sesizeaza o ameliorare a dinamicilor din sectorul constructii in ultimele sase luni, in timp ce la retail noteaza incetinirea declinului pentru a treia luna la rand in februarie.

RBS se asteapta ca dobanda BNR sa ramana la 6,25% tot anul, in timp ce pentru cursul de schimb vede posibila intarirea leului spre nivelul de 4,05 lei/euro. "Credem ca BNR nu va fi dispusa sa lase cursul sa se apropie prea mult de 4 lei/euro, avand in vedere ca deja conditiile monetare devin mai restrictive si ar putea afecta revenirea economiei (oricum estimata a fi lenta)."

Sursa: Ziarul Financiar