Credite cu Euribor +1,9% pentru cine a supravietuit crizei

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Companiile cu un profil financiar bun primesc oferte de creditare "de nerefuzat", la marje si de 1,9% peste Euribor, ceea ce arata ca pe piata s-a reluat competitia acerba pentru atragerea de clienti, insa asemenea preturi nu mai tin cont de risc, spune Laurentiu Mitrache, seful Bank Leumi, un jucator de talie mica pe plan local, controlat de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel. 

"Mi-e teama ca se repeta istoria. Reincepe cursa de a lua clienti cu orice pret, iar competitia se face prin cost, ofertele sunt de nerefuzat. Asta redeschide drumul spre probleme", a spus Mitrache intr-un interviu acordat ZF.

Mai multi jucatori de talie mare incearca sa castige cota de piata, in special pe corporate, si au iesit la atac, in cautarea companiilor care au supraviet uit crizei si au nevoie acum de finant are. Desi optimismul bancherilor este legat de perspectivele de revenire pe plus a economiei in 2011, provizioanele pentru creditele cu probleme abia au inceput sa dea semne de incetinire, insa ating noi varfuri istorice de la o luna la alta.

Integral in Ziarul Financiar