Posta negociaza cu patru banci intrarea pe piata microcreditelor

Data publicarii: 18-04-2011 | Finante-Banci



Cum ajungi, intr-un an si jumatate, de la pierderi lunare de 40 de milioane de lei la un mic profit? Transformand oficiile postale in ghisee bancare, si postasii in curieri pe scutere.

La cateva luni de la demararea unui amplu proces de reorganizare a Companiei Nationale Posta Romana. se vad primele semne ale imbunatatirii situatiei financiare.

Astfel, conform reprezentantilor Postei, pierderile au fost reduse de la 40 de milioane de lei, in decembrie 2009, la cinci milioane de lei pe luna in prezent. Principala sursa a fost reducerea drastica a cheltuielilor. "Au inceput sa creasca si veniturile, dar nu asa cum ne-am dorit noi", spune, pentru Capital, Dumitru Daniel Neagoe, presedinte si director general. Astfel, au fost internalizate transportul de valori si procesarea monetarului.

De unde vin banii

In prezent, 40% din veniturile Postei Romane sunt reprezentate de comsioanele primite pentru distribuirea pensiilor. Dar si la acest capitol compania a avut de suferit, pentru ca, de la inceputul anului, comisionul a fost redus de la 1,03% la 1%. Alte 40% din afacerile Postei sunt generate de posta de scrisori, circa 6%-7% este ponderea serviciului cu confirmare de primire, iar restul sunt servicii financiare, incasari de facturi, vanzari de marfuri in regim de consignatie.

Integral in Capital.ro