Cele mai poluante 12 masini din 2011

Data publicarii: 18-04-2011 | Auto



Consiliul American pentru Economisirea Eficienta a Energiei a testat recent o serie de masini, carora le-a oferit un "scor verde" in functie de impactul pe care il au asupra mediului inconjurator. Acest scor este calculat, printre altele, si in functie de emisia de noxe, factor ce influenteaza incalzirea globala. 

Totodata a fost realizat si un top 12 cu cele mai poluante masini din 2011. Clasamentul include camionete sau masini sport de lux, noteaza MNN.

Cea mai rapida masina de pe planeta, Bugatti Veyron, este totodata si cea mai poluanta din lume. Bugatti Veyron poate ajunge la 100 de km la ora in mai putin de trei secunde. Acest model consuma 29 de litri de combustibil la o suta de kilometri in oras si aproape 15 litri pe autostrada. Vestea buna este ca pretul de milioane de dolari limiteaza numarul cumparatorilor, iar mediul are mai putin de suferit.

Chevrolet Suburban K2500 si GMC Yukon XL K2500 sunt urmatoarele in topul celor mai poluante masini. Aceste doua SUV-uri consuma in medie 23 de litri de combustibil la suta de kilometri in oras si au un consum similar cu al unui Bugatti Veyron in afara localitatii. 

Integral in Ziare.com