Philips cedeaza controlul diviziei sale de televizoare

Data publicarii: 18-04-2011 | Afaceri



Compania Philips va ceda controlul diviziei sale de televizoare unui producator din Hong Kong, la mai putin de o luna de cand a numit un nou director executiv pentru a accelera cresterea acestei afaceri, relateaza Bloomberg.

Divizia de televizoare a companiei olandeze va fi inclusa intr-o noua societate, detinuta in proportie de 70% de TPV Technology, firma cu sediul la Amsterdam. Philips va pastra un pachet de 30% si va primi anual redevente de cel putin 50 de milioane de euro, incepand din 2013.

Divizia de televizoare a Philips se indrepta spre al cincilea an de pierderi, influentate si de faptul ca Sony si Panasonic au redus preturile pentru a face fata concurentei furnizorilor chinezi, comenteaza Bloomberg.

Philips Electronics se va axa in continuare pe echipamente de asistenta medicala, produse de iluminat si bunuri de consum, de la aparate de ras la periute de dinti electrice.

Compania olandeza a raportat pentru trimestrul I din 2011 un profit net de 137 milioane euro, in scadere de la 200 de milioane de euro in anul anterior. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: