S-a dat START pentru tineri. Cine poate sa castige

Data publicarii: 18-04-2011 | Afaceri



Inscrierile se fac on-line, pe site-ul Agentiei de Implementare, de azi ora 10,00, pana vineri ora 16,30

Bugetul pentru programul START, destinat dezvoltarii antreprenoriale in randul tinerilor este de 10 milioane de lei

Guvernul a aprobat procedura programelor pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare (numit programul START), bugetul alocat pentru anul in curs fiind de 10 milioane de lei, potrivit Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM). Inscrierea in program se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro, incepand cu data de 18 aprilie 2011 ora 10,00, pana in data de 22 aprilie 2011 ora 16,30. 

Potrivit datelor furnizate de AIPPIMM, prin programul START se doreste stimularea infiintarii de noi societati comerciale, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private. 

Se cer studii medii sau superioare

De prevederile programului START pot beneficia persoane fizice si juridice care, la data inscrierii on-line, sunt cetateni romani; nu au  beneficiat de finantare in cadrul acestui Program nici ca persoana fizica si nici ca asociat, actionar, administrator intr-o societate comerciala care a beneficiat de ajutor financiar nerambursabil in cadrul acestui program in anii anteriori; au studii medii sau superioare definitivate.

In ceea ce priveste societatile comerciale, acestea trebuie sa fie organizate in baza Legii  nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare sau in baza Ordonantei de Urgenta nr. 6/2011, sau sa fie IMM, sa aiba capital social integral privat si sunt persoane juridice romane; nu au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul Programului si nu au  asociati, actionari sau administratori care detin sau au detinut calitatea de asociati/actionari/administratori ai altor societati comerciale care au beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul Programului - START in anii anteriori. 

De asemenea, administratorul societatii trebuie sa aiba cel putin studii medii definitivate, iar firma sa aiba maximum 2 ani de la inregistrare la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie la etapa a II-a si au ca obiect de activitate cel putin un cod CAEN eligibil in cadrul Programului pe care acceseaza; nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru.

Integral in Curierul National